ANP Foto
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Lee Towers krijgt Edison Oeuvreprijs

Lee Towers krijgt volgende maand een Edison Oeuvreprijs. De Edison Stichting kent de 71-jarige zanger de prijs toe voor "zijn enorme oeuvre en buitengewone verdiensten voor de Nederlandse muziek."

De Rotterdammer brak in 1975 door. In totaal nam hij sindsdien 46 albums op en scoorde hits als It's Raining In My Heart en You'll Never Walk Alone. Dat laatste nummer zong hij onlangs nog tijdens de huldiging van landskampioen Feyenoord.

Volgens de Edison Stichting is Lee Towers een meester in het trekken van volle zalen. Hij trad onder meer ruim vijftig keer op in Ahoy, meldt RTV Rijnmond. Hij ontving eerder ook al Edisons voor de albums Definitelee en You And Me.

Oudste muziekprijs

Lee Towers krijgt zijn oeuvreprijs op 30 juni tijdens het Edison Jazz/World event in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Hij treedt die avond ook op.

De muziekprijs bestaat uit een bronzen beeld van beeldhouwer Pieter d'Hont. De Edisons worden uitgereikt sinds 1960 en zijn daarmee de oudste muziekprijzen van Nederland. Er worden jaarlijks verschillende Edisonprijzen uitgereikt. Eerdere dit jaar kregen ook Anouk en Joshua Redman er een.

Advertentie via Ster.nl