Wekdienst van 23 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Vandaag wordt het opnieuw zonnig, met in het binnenland wel wat stapelwolken. Het blijft droog. De temperatuur ligt tussen de 20 en 25 graden.

Wat heb je gemist?

Bij een explosie in een concertzaal in de Britse stad Manchester zijn 19 doden en zeker 59 gewonden gevallen. De ontploffing was tijdens een optreden van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande. De politie gaat uit van een terroristische aanslag.

Ooggetuigen melden dat de explosie in de buurt van de ingang was. Op dat moment was het concert bijna afgelopen en waren er al mensen aan het vertrekken. Ariane Grande trekt veel jonge bezoekers. Bij het concert waren veel kinderen met hun ouders.

Beelden van de paniek na de explosie

Griekenland krijgt voorlopig geen nieuwe lening. Het overleg daarover is op niets uitgelopen. De EU-ministers van Financiën en het IMF zeggen dat er meer hervormingen nodig zijn. Griekenland zou aanspraak maken op het volgende deel van het steunpakket.

Het gaat om een bedrag van 7,5 miljard euro. Het Griekse parlement stemde donderdag nog in met een serie nieuwe bezuinigingsmaatregelen om te kunnen voldoen aan de eisen voor de lening. Het overleg gaat over drie weken verder.

De voorzitter van de eurogroep, Jeroen Dijsselbloem

Criminelen hebben in Brabant geprobeerd om een pinautomaat te hacken en zo leeg te roven. Op beelden van bewakingscamera's is te zien hoe twee overvallers de inbraak voorbereiden maar er niet in slagen de automaat leeg te halen.

Bij het hacken van een pinautomaat boren criminelen een gat in de machine. Vervolgens breken ze in met een laptop in het besturingssysteem. Volgens de politie in Brabant komt dit zogeheten jackpotting niet vaak voor in Nederland.

Duo probeert 3 keer een pinautomaat te hacken

Verder vandaag...

Het Openbaar Ministerie komt vandaag met een strafeis in de zaak rond het verdronken Syrische meisje Salam. Het meisje van negen verdronk in een zwembad in Rhenen tijdens het schoolzwemmen. De vraag is of drie zwembadmedewerkers en twee leerkrachten voldoende toezicht hebben gehouden.

De fracties van D66 en de ChristenUnie besluiten of hun partijen een volgende formatieronde ingaan samen met VVD en CDA. Volgens informateur Edith Schippers is het "de enige reële combinatie".

De Amerikaanse president is op bezoek in het Midden-Oosten. Vandaag heeft hij een ontmoeting met de Palestijnse president Mahmoud Abbas.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl