Bureau Brabant

Criminelen hebben in Noord-Brabant geprobeerd een pinautomaat leeg te roven door in te breken in het besturingssysteem van automaten in Made en Breda.

Het tweetal zou de afgelopen tijd zeker drie inbraakpogingen hebben ondernomen. Op beelden van beveiligingscamera's is te zien hoe ze een gat in de automaat boren en foto's nemen van de systemen.

Ze wilden waarschijnlijk een laptop aansluiten op de automaat om zo in het besturingssysteem van het apparaat te komen, maar zijn daar niet in geslaagd. Banken beveiligen de pinautomaten steeds beter en de politie zegt dat de daders niet verder zijn gekomen dan de voorbereiding. Er is geen geld buitgemaakt.

Duo probeert 3 keer een pinautomaat te hacken

Het hacken van automaten wordt ook wel 'jackpotting' genoemd. Die methode, die in 2010 op een conferentie voor hackers al werd gedemonstreerd, wordt volgens de politie in Nederland niet vaak gebruikt. "Op deze manier een pinautomaat kraken, dat hebben we nog niet zo vaak gezien", zegt een politiewoordvoerder in het opsporingsprogramma van Bureau Brabant.

De politie zoekt de twee daders en vraagt mensen die de twee herkennen contact op te nemen.

STER reclame