Club Reina in Istanbul, de dag na de aanslag AFP

In Istanbul is club Reina onverwacht voor het grootste deel gesloopt. In de exclusieve nachtclub doodde een Oezbeekse aanhanger van IS 39 mensen tijdens festiviteiten in de nieuwjaarsnacht. Onder de doden waren 25 buitenlanders.

Persbureau Anadolu meldt dat delen van de nachtclub zijn gesloopt in opdracht van de gemeente. Die beroept zich op een reeks voorschriften waar de hand mee zou zijn gelicht.

Op beelden op de website van Hürriyet is te zien dat er van het pand weinig meer over is. Alleen de ingang staat nog overeind.

Bulldozers

De club aan de oever van de Bosporus was sinds de aanslag gesloten. De sloopwerkzaamheden zouden niet zijn aangekondigd. Voor de medewerkers kwam de afbraak in ieder geval totaal onverwacht, zo hebben ze verteld aan journalisten. Vanochtend vroeg waren er opeens de bulldozers die meteen begonnen met slopen.

Dader

De Oezbeekse aanvaller van de nachtclub, Abdulkadir Masharipov, moet op 11 december voor de rechter verschijnen. Het Openbaar Ministerie in Turkije heeft veertig keer levenslang tegen de man geëist.

IS zei kort na de aanslag dat het een vergelding was voor de Turkse militaire betrokkenheid in Syrië.

STER reclame