Steve Wijler tijdens zijn finale
NOS SportAangepast

Handboogschutter Wijler beleeft droomdebuut met WB-zege

Het wereldbekerdebuut van handboogschutter Steve Wijler is bij zijn collega's niet onopgemerkt gebleven. De pas 20-jarige Limburger stuntte in de finale van het olympische onderdeel recurve door Kim Woo-jin, de nummer één van de wereld, met 6-2 aan de kant te zetten.

Wijler won in de finale de eerste twee sets (29-26 en 28-27) en kwam op 4-0. Kim, viervoudig wereldkampioen en met Korea olympisch kampioen, kwam terug in de derde set (28-26).

Handboogschutter Wijler beleeft droomdebuut met WB-zege

Wijler verkrampte niet en met drie tienen in de vierde set vloerde hij de Koreaanse vedette. Op weg naar de eindstrijd had Wijler al van zich doen spreken door drie spelers uit de mondiale topzes te verslaan.

Ik hoopte op een plaats bij de laatste 32.

Steve Wijler

"Ik kwam naar China om ervaring op te doen en de bondscoach had mij gezegd dat het resultaat niet belangrijk was en dat ik moest genieten", aldus Wijler.

"En nu heb ik drie Koreanen verslagen en een wereldbekerwedstrijd gewonnen. Ook ik ben verbaasd. Ik hoopte op een plaats bij de laatste 32", lachte de Limburger.

Steve Wijler tijdens zijn finale

Sjef van den Berg greep in China naast het brons. De 22-jarige Brabander was in de kleine finale niet opgewassen tegen meervoudig olympisch en wereldkampioen Im Dong-hyun uit Zuid-Korea: 3-7. Mitch Dielemans en Rick van der Ven werden 57ste.

Bij het compoundschieten was Mike Schloesser met de negende plaats de beste Nederlander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl