Richairo Zivkovic

Utrecht na tweede zege in finale play-offs

FC Utrecht heeft de finale bereikt van de play-offs om Europees voetbal. Tegen sc Heerenveen werd thuis met 2-1 gewonnen, nadat de uitwedstrijd al met 3-1 in winst was omgezet.

Het had nog spannend kunnen worden als Sam Larsson in de tiende minuut niet had gefaald, oog in oog met Utrecht-doelman David Jensen.

Dat was zo'n beetje het enige Friese wapenfeit in de eerste helft en dankzij Ramon Leeuwin (inzet van dichtbij na een hoekschop) en Richairo Zivkovic (na een foute uittrap van Erwin Mulder) leidde Utrecht bij rust: 2-0.

Reza Ghoochannejhad deed uit een penalty nog iets terug. Het was nauwelijks verdiend en met iets meer scherpte had FC Utrecht de score nog makkelijk kunnen opvoeren.

In de finale van de play-offs moet FC Utrecht het opnemen tegen AZ, dat ook het tweede duel met FC Groningen met 4-1 won.