Tiener Housheer gooit VOC met cruciale strafworp naar handbaltitel

VOC Amsterdam wint handbaltitel na spannend slot

De handbalsters van VOC hebben voor de vijfde keer de landstitel veroverd. De ploeg uit Amsterdam won in de finale van de play-offs de derde en beslissende wedstrijd tegen Dalfsen met 24-23.

VOC (kampioen in 2000, 2008, 2009, 2010) en Dalfsen (van 2011 tot en met 2016 kampioen) waren net als in het eerste duel enorm aan elkaar gewaagd in Amsterdam.

VOC had in de eigen Elzenhage de beste start (8-5), maar de titelverdediger kwam langszij en bij rust was het nog steeds gelijk (10-10).

17-jarige Housheer beslist kampioenschap

Na rust blonk VOC-keepster Martine Hoogewoud uit met enkele cruciale reddingen en bij de stand 20-17 leek VOC zeker van de titel.

De beslissing viel na een overtreding van Fabiënne Logtenberg. Zij nam, in het slot van haar laatste wedstrijd voor Dalfsen, Charris Rozemalen in de houdgreep.

Nieuwe regel

Onsportieve overtreding in de laatste halve minuut, oordeelde de arbitrage en dat is volgens een nieuwe regel goed voor een rode kaart en een strafworp. De 17-jarige Dione Housheer benutte die feilloos.

"Iemand moet het doen", lachte ze na afloop. "De bal werd aan mij gegeven en dan ga je er met volle overtuiging in." VOC-coach Ricardo Clarijs (zelf pas 27): "Als je dat durft, ben je voor mij een held."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl