Societyhuwelijk van het jaar: Pippa Middleton zegt ja tegen haar James

time icon Aangepast
AFP

In Groot-Brittannië wordt het societyhuwelijk van het jaar voltrokken. Pippa Middleton, de 33-jarige zus van hertogin Catherine, geeft vanmiddag het jawoord aan bankier en multimiljonair James Matthews (41).

Ze trouwen in de St. Mark's kerk, een idyllisch kerkje uit de twaalfde eeuw in Englefield, ruim een uur rijden van Londen. Om 12.30 uur is de plechtigheid in intieme kring begonnen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schoonzus van prins William trouwt

Pippa's neefje en nichtje hebben een belangrijke rol op de bruiloft. De kleine prins George van 3 is bruidsjonker en prinses Charlotte, die begin deze maand twee jaar werd, mag als bruidsmeisje bloemen strooien.

Hun ouders, prins William en zijn vrouw Catherine, staan uiteraard op de gastenlijst. Williams broer Harry is ook uitgenodigd. Er zijn sterke geruchten dat hij zijn vriendin, de Amerikaanse actrice Meghan Markle, meeneemt, al geldt er in royaltykringen normaal gesproken de regel: 'no ring, no bring'.

Overigens kwam prins Harry met zijn broer William aan bij de kerk, zonder Markle dus. Britse media vragen zich af of zij mogelijk via een andere ingang naar binnen is gegaan, om onopgemerkt te blijven voor de pers. Mogelijk is de actrice alleen bij de receptie.

Na de ceremonie in de kerk gaat het gezelschap naar het landgoed van de Middletons, een paar kilometer verderop in Bucklebury. Daar is speciaal voor de gelegenheid een grote glazen tent opgebouwd voor de receptie.

Drones

Om de pers op afstand te houden zijn behoorlijk wat maatregelen genomen. Het luchtruim boven beide locaties wordt gesloten, om te voorkomen dat er drones de lucht in worden gestuurd die beelden kunnen maken of dat journalisten op een andere manier foto's maken vanuit de lucht.

De kerk staat op privéterrein. Toch is aan de inwoners van het dorp gevraagd of ze hun ID-kaart bij zich willen dragen en hun mond willen houden tegen de pers. Voor de gasten geldt een streng beleid om geen foto's te maken.

Pippa was bruidsmeisje op de bruiloft van haar zus Kate (2011) EPA

Geschat wordt dat er tussen de 130 en 250 gasten zijn uitgenodigd. Daarmee houden Pippa en James hun huwelijk een stuk intiemer dan dat van prins William en Kate, die zes jaar geleden bijna 2000 mensen op hun gastenlijst hadden staan.

Of koningin Elizabeth en prins Charles en zijn vrouw Camilla zijn uitgenodigd is niet duidelijk. Buckingham Palace heeft tegen ABC News gezegd dat zij niet bij de bruiloft zullen zijn.

STER Reclame