Zes mensen erkend als erfgenaam van superster Prince

Prince tijdens een optreden in 2011. AFP

Een Amerikaanse rechter heeft een zus en vijf halfbroers en -zussen van Prince als zijn wettige erfgenamen erkend. De superster overleed vorig jaar april na het nemen van een overdosis van een zeer sterke pijnstiller.

Tientallen mensen eisten na zijn dood een deel van zijn nalatenschap op en beweerden verwant te zijn aan Prince Roger Nelson. Het vermogen van de muzikant wordt op ongeveer 200 miljoen dollar geschat.

De popmuzikant had voor zover bekend geen kinderen en een testament ontbrak. In een vandaag gepubliceerd vonnis van de rechter in de Amerikaanse staat Minnesota staat dat Prince zijn zus Tyka Nelson en zijn halfbroers en -zussen Sharon Nelson, Norrine Nelson, John Nelson, Omar Baker en Alfred Jackson zijn erfgenamen zijn. Zij hebben een dna-test ondergaan die de bloedverwantschap heeft bevestigd.

Paisley Park Amanda Kuyper

De erfgenamen mogen niets verkopen of verdelen zonder toestemming van de rechter. Dat heeft te maken met claims die nog niet zijn afgehandeld. De meeste mensen vielen af door de dna-test, maar sommigen gingen in beroep, Als de zaken worden terugverwezen moeten ze opnieuw worden behandeld.

Belastingen

Eigenlijk wilde de rechter in Minnesota wachten met het erkennen van de wettige erfgenamen tot alle claims helemaal waren afgehandeld. Maar de nabestaanden wilden dat niet omdat het hen op kosten jaagt.

De helft van de nalatenschap zal waarschijnlijk opgaan aan belastingen. De woning en het studiocomplex op het landgoed Paisley Park van de popster zijn omgetoverd in een museum en podiumzaal. Na de dood van Prince kwam zijn muziek voor het eerst beschikbaar op streamingdiensten. Tijdens zijn leven hield de muzikant dat af. Volgende maand wordt een remastered album van zijn klassieker Purple Rain uitgebracht.