Autodieven schieten kind dood op achterbank

In de Amerikaanse staat Mississippi zijn drie jongens gearresteerd voor de moord op een jongetje van zes. De jongeren hadden vannacht rond 01.00 uur lokale tijd een auto gestolen bij een supermarkt. Daarin zat het kind volgens Amerikaanse media op de achterbank te slapen. Er werd een opsporingsbericht uitgegeven. De volgende ochtend werd het jongetje dood gevonden in de gestolen auto.

De moeder had de auto even achtergelaten, met draaiende motor en het jongetje op de achterbank, toen ze de supermarkt in ging. De ochtend na de diefstal herkende een passant de auto uit het politiebericht. Hij stond enkele kilometers buiten de stad.

Het jongetje was met ten minste een kogel door het hoofd geschoten, liet de politie in eerste instantie weten. Amerikaanse media melden inmiddels dat de lijkschouwer verschillende schotwonden heeft gevonden.

Volwassenenstrafrecht

Enkele uren later werden de verdachten gearresteerd. Twee van de drie zijn 17 jaar, van de derde is de leeftijd niet bekendgemaakt. In Mississippi worden jongeren van 17 die worden verdacht van moord volgens tv-zender CNN berecht als volwassenen. De drie worden aangeklaagd voor moord tijdens een ontvoering.