Daley Blind: in mijn hart Ajacied, alleen woensdag even niet

Doelpuntenmaker Jesse Lingard viert zijn treffer met Daley Blind Pro Shots

Daley Blind is een Ajacied: van zijn zevende tot zijn vierentwintigste speelde hij voor de club waar zijn vader Danny Blind ook zo veel successen vierde. Maar woensdag wil hij ten koste van zijn oude club de Europa League winnen. "Van binnen ben ik Ajacied, alleen woensdag even niet...", zegt Blind.

Familie Blind is woensdag even niet voor Ajax

Op de vraag of de finale tegen Ajax bij hem een dubbel gevoel oproept, reageert Blind dan ook verontwaardigd.

"Dat is een rare vraag. We hebben hier keihard voor geknokt, het hele jaar. Ik speel bij Manchester United. Het enige dat voor mij telt is winnen. Hoeveel ik ook Ajacied ben in mijn hart, dat moet woensdag even aan de kant. Dan wil ik gewoon die prijs winnen", zegt Blind op de internationale mediadag van United.

Wel bijzonder

De wedstrijd wordt hoe dan ook speciaal voor Blind. "Ik vind het alleen maar mooi dat Ajax in de finale staat. Het wordt sowieso een hele bijzondere wedstrijd. Ik heb daar vanaf m'n zevende gespeeld. Er zijn heel veel mensen die ik ken daar."

Ook zijn vader, Danny Blind, is woensdag even niet voor Ajax, weet Daley. "Ik weet wel zeker dat hij toch iets meer voor mij is dan voor Ajax..."

2009: Daley Blind kampioen met Jong Ajax ANP