Gaviria wint ook laatste sprintetappe Giro d'Italia

Fernando Gaviria EPA

Fernando Gaviria van QuickStep heeft in de Giro d'Italia zijn vierde zege te pakken. De Colombiaan was in de dertiende rit opnieuw de sterkste in de massasprint.

Het kostte Sunweb weinig moeite om Tom Dumoulin in de roze trui te houden.

Hoewel er gezien het vlakke parcours net als in de twaalfde rit een massasprint was voorzien, probeerden Vincenzo Albanese, Matej Mohoric en Pavel Broett met een lange vlucht een zege af te dwingen. Het bleek ijdele hoop, want op 22 kilometer van de meet werden ze gepakt.

Gaviria wint laatste sprintetappe Giro d'Italia
De Colombiaan was in de dertiende rit opnieuw de sterkste in de massasprint. Het is zijn vierde zege in de Giro d'Italia.

Met nog amper 150 meter te gaan vloog Gaviria over alles en iedereen heen. Hij had zelfs nog tijd om ruim voor de meet met juichen te beginnen. Sam Bennett werd tweede, Jasper Stuyven derde.

Nuchtere Colombiaan

"Dit was een moeilijke sprint, lastiger dan de vorige keren", erkende Fernando Gaviria, die al zijn stuurmanskunsten nodig had om het winnende gaatje te vinden.

1/2 NOS
2/2 NOS

Hij is nu ook de eerste Colombiaan die vier Giro-ritten wint. "Dat zegt niet zoveel", reageert Gaviria. "Het betekent dat ik me goed heb voorbereid en dat ik goed in vorm ben."

In 1989 kwam zijn landgenoot Luis Herrera tot drie ritzeges. Nairo Quintana was 2014 in twee etappes de beste en won dit jaar al de rit naar Blockhaus.

Gaviria succesvolste Colombiaan in Giro: dat zegt niets
Met zijn vierde ritzege in deze Giro overtreft Fernando Gaviria het totaal van zijn landgenoten Luis Herrera en Nairo Quintana.
1/4Gaviria succesvolste Colombiaan in Giro: dat zegt niets
Colombiaanse president bedankt Gaviria voor 'historische prestatie'
President Juan Manuel Santos van Colombia leeft mee met de prestaties van zijn landgenoten in de Giro d'Italia. Het levert viervoudig ritwinnaar Fernando Gaviria een schouderklopje op.
2/4Colombiaanse president bedankt Gaviria voor 'historische prestatie'
Keisse's Quickstep blijft winnen ondanks onzekerheid: meer kunnen we niet doen
Quickstep-renner Iljo Keisse mocht vrijdagavond weer eens aan de champagne na de vierde ritzege van Fernando Gaviria.
3/4Keisse's Quickstep blijft winnen ondanks onzekerheid: meer kunnen we niet doen
Keisse: Gaviria is een type-Sagan
Iljo Keisse (QuickStep) legt voor de dertiende etappe in de Giro d'Italia uit waarom Fernando Gaviria zo'n snelle sprinter is.
4/4Keisse: Gaviria is een type-Sagan
94 gerelateerde artikelen