Bertens blijft overtuigen in Rome en treft nu Halep

Bertens ten koste van Gavrilova naar halve finales Rome

Kiki Bertens heeft op overtuigende wijze de halve finales van het graveltoernooi in Rome bereikt. De als vijftiende geplaatste Bertens wees de Australische Daria Gavrilova met tweemaal 6-3 terug.

Bertens brak Gavrilova direct, leverde de voorsprong meteen weer in, maar had het daarna een uur lang voor het zeggen. Dankzij een uitstekende eerste service gaf ze weinig weg en een reeks scherpe returns leverde een dubbele break op in het begin van het tweede bedrijf.

Even haperde de machine bij 3-0 na een paar opvallende missers met de forehand, maar in gevaar kwam haar zege niet. Na bijna anderhalf uur stak Bertens na een misser van Gavrilova de armen de lucht in.

Madrid

De 25-jarige Bertens is bezig aan een sterke reeks: vorige week haalde ze al de kwartfinales in Madrid. Volgende week verdedigt ze haar titel in N├╝rnberg en een week later staat Roland Garros op het programma.

Voor een plaats in de finale moet ze af zien te rekenen met Simona Halep. Die won twee van de drie onderlinge duels, waarvan de laatste vorig jaar op Wimbledon.

Simona Halep wordt gefeliciteerd door Kiki Bertens op Wimbledon 2016 AFP