Fans vieren een kampioenschap van Ajax in 2012
NOS NieuwsAangepast

Amsterdam staat huldiging in centrum toe - als Ajax woensdag wint

Amsterdam neemt maatregelen om de festiviteiten rond de Europa League-finale volgende week ordelijk te laten verlopen. Het Museumplein waar de finale woensdagavond op groot scherm te zien is, wordt afgesloten en bezoekers kunnen worden gefouilleerd.

Op het plein is plaats voor zo'n 100.000 mensen en de toegang is gratis. De wedstrijd tegen Manchester United begint om 20.45 uur, het terrein gaat open om 18.00 uur.

Op andere plekken in de stad mogen geen grote schermen worden geplaatst. Wel kunnen café's langer openblijven dan op een normale doordeweekse dag.

De huldiging in 2011 liep uit op ongeregeldheden

Mocht Ajax de finale in Stockholm winnen, dan wordt het elftal de volgende dag gehuldigd op het Museumplein. Het zou de eerste keer zijn sinds het kampioenschap van 2011 dat de gemeente een huldiging op het plein toestaat.

Ongeregeldheden

Bij het kampioenschap van 2011 liep de huldiging uit op ongeregeldheden, maar de gemeente zegt nu weer genoeg vertrouwen te hebben in de supporters voor een huldiging in het centrum. Na de kampioenschappen in 2012, 2013 en 2014 werd Ajax gehuldigd bij het stadion aan de rand van de stad.

De eventuele huldiging staat gepland voor 17.00 uur op donderdag. De gemeente verwacht dat daar zo'n 150.000 mensen op af zouden komen. Amsterdam onderzoekt nog waar die 50.000 extra mensen terecht zouden kunnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl