FC Den Bosch koppelt prijzen seizoenskaarten aan prestaties

De fans van FC Den Bosch Pro Shots

Alleen betalen als je waar voor je geld krijgt. Dat klinkt voor menig voetbalsupporter als een goed, maar onwaarschijnlijk idee. FC Den Bosch gaat het proberen.

De eerstedivisionist introduceert komend seizoen een concept waarmee getracht wordt seizoenskaarthouders tegemoet te komen. Vallen de resultaten tegen, dan hoeft de trouwe supporter niet te betalen; presteert de club goed, dan dient de trouwe fan iets extra's bij te dragen.

Instapbedrag

Het instapbedrag voor een seizoenskaart wordt laag gehouden. Zo kost de goedkoopste seizoenskaart 25 euro en een plek op de eretribune bedraagt 125 euro.

De hoogte van het totaalbedrag hangt vervolgens af van de prestaties van de Bossche club: 10 euro per overwinning en 5 euro per gelijkspel.

Niet bankroet

Seizoenskaarthouders hoeven overigens niet te vrezen platzak te raken mocht Den Bosch onverhoopt zijn beste seizoen ooit gaan voetballen. "We hebben afgesproken dat supporters in ieder geval niet meer gaan betalen dan de gangbare prijs", licht voorzitter Jan-Hein Schouten toe.

Den Bosch-voorzitter: onze fans zijn niet verwend geweest

Voorzitter Jan-Hein Schouten geeft op NPO Radio 1 een toelichting op het nieuwe seizoenskaartconcept van FC Den Bosch.

Rampjaar

Maar wat als Den Bosch sportief een rampjaar beleeft? "Dit hebben we van tevoren met sponsors besproken. Zij staan garant voor een eventueel debacle", belooft Schouten.

"Onze fans zijn de afgelopen jaren niet verwend geweest met onze resultaten: we zijn (de afgelopen drie seizoenen, red.) als zestiende, zeventiende en veertiende geëindigd. Laat dit voor de spelers een stimulans zijn om de fans te trakteren op veel overwinningen."