De sport van vrijdag bij de NOS

Tom Dumoulin AFP

In de Giro d'Italia komt de roze trui van Tom Dumoulin vandaag waarschijnlijk niet in gevaar. De sprinters krijgen namelijk de laatste kans om een etappe te winnen.

In de vlakke rit van Reggio Emilia naar Tortona overbruggen de coureurs 167 kilometer met vrijwel zeker een massasprint aan het eind.

De etappe kan van start tot finish live worden gevolgd via een blog op NOS.nl. De samenvatting en reacties zijn te zien op NOS.nl en op NPO 3 in het Girojournaal om 19.25 uur.

De routekaart van de dertiende etappe in de Giro d'Italia 2017 NOS

Bij de mannen lukte het niet, maar bij de vrouwen kan Ajax het landskampioenschap bijna niet meer ontgaan. Vrijdagavond treden zij in eigen huis aan tegen ADO Den Haag en bij winst is de titel binnen.

Mocht FC Twente, de nummer twee op de ranglijst, punten laten liggen, is Ajax ook kampioen. De samenvatting van het duel Ajax-ADO Den Haag is te zien in Nieuwsuur op NPO 2 omstreeks 22.40 uur.

Manchester United

In Nieuwsuur ook een reportage over Manchester United, dat zich voorbereidt op de Europa League-finale van de komende woensdag tegen Ajax.

Programma's vrijdag

TijdProgrammaMedium
13.00 uurLiveblog Giro d'ItaliaNOS.nl
13.10 uurLunchjournaalNPO 1
18.45 uurSportjournaalNOS.nl en NPO 1
19.26 uurGirojournaalNOS.nl en NPO 3
20.30 uurLangs de Lijn En OmstrekenNPO Radio 1
22.40 uurNieuwsuurNPO 2