Vertragingen na brandstofstoring op Schiphol

Luchtfoto van Schiphol ANP

Op Schiphol is vanochtend een storing geweest met het tanken van vliegtuigen. Ongeveer vijftig vertrekkende vluchten zijn vertraagd, maar daaronder zijn volgens een woordvoerder van de luchthaven ook veel vluchten die om andere redenen niet op tijd konden vertrekken. De storing is inmiddels verholpen, maar de problemen zijn nog niet helemaal voorbij.

"We zijn de boel nu nog aan het opstarten, dus we verwachten nog steeds wel wat lichte vertragingen", zegt een woordvoerder van de luchthaven. "Vliegtuigen die op Schiphol aankomen en moeten worden bijgevuld, moeten achter in de rij aansluiten voordat ze worden bijgetankt. En dat kan wel even duren." De vertraagde vliegtuigen vertrekken gemiddeld zo'n dertig tot veertig minuten later.

Volgens de woordvoerder zijn er geen vluchten geannuleerd en hoefden er ook geen vliegtuigen uit te wijken naar andere vliegvelden.

Brandstofwagens die worden gebruikt om vliegtuigen vol te tanken, konden vanmorgen niet worden bijgevuld, meldt NH Nieuws. De wagens konden daardoor alleen nog de resterende hoeveelheid brandstof bijtanken. De storing heeft ongeveer een uur geduurd. Rond half acht was het probleem opgelost.

Ook de website van Schiphol werkte door een storing vanmorgen even niet goed en op de luchthaven zijn er op sommige plekken problemen bij pinautomaten. Deze problemen hebben niets met de brandstofstoring te maken.