Kampong pakt voorsprong tegen Rotterdam in finale play-offs

Constantijn Jonker met Bjorn Kellerman en Sjoerd de Wert Orange Pictures

Kampong heeft de eerste wedstrijd in de finales van de play-offs om het landskampioenschap gewonnen van Rotterdam. In Utrecht eindigde de wedstrijd na reguliere speeltijd in 1-1, waarna Kampong zich beter toonde in het nemen van shootouts (5-4).

Na een van beide kanten nerveuze eerste helft, waarin een schot van Bjorn Kellerman en een strafcorner van Jeroen Hertzberger de spaarzame hoogtepunten waren, kwam de wedstrijd na de pauze tot leven.

Kampong kreeg kansen via Erik Bouwens (na een actie van Constantijn Jonker) en Jonker en de Utrechtse doelman David Harte redde bij een corner van Seve van Ass en een inzet van Thijs van Dam.

Vlak voor tijd leek Hertzberger (na een knappe pirouette) de shoot-outs te voorkomen, maar die kwamen er toch nadat Martijn Havenga Kampongs enige strafcorner had benut.

Kampong pakt voorsprong tegen Rotterdam na zinderend eerste duel

Shootouts

De ontknoping via de shootouts was bloedstollend. Na missers van Quirijn Caspers, Robbert Kemperman en Bouwens namens Kampong en Hertzberger, Van Ass en Martin namens Rotterdam was het na tien shootouts 2-2.

Vervolgens waren nog acht shoot-outs nodig om een winnaar aan te wijzen. Kemperman miste nog een keer voor de thuisclub, maar omdat Van Ass en Polkamp de bal niet langs Harte kregen, trok Kampong toch aan het langste eind.

Kampong (zes titels) werd in 1985 voor het laatst kampioen en verloor in 2015 in de finale van Oranje Zwart. Rotterdam speelt zijn derde finale; het verloor die van 2012 en won die van 2013.

Oliver Polkamp: Ik voel me de schlemiel

De verdediger van Rotterdam heeft er goed de pee in na de verloren wedstrijd tegen Kampong in de eerste wedstrijd om de landstitel.

Best-of-three

Zaterdag wordt de tweede wedstrijd gespeeld in Rotterdam. Als Kampong dan weer wint, is de club landskampioen. Als Rotterdam wint is een derde wedstrijd noodzakelijk. Die volgt dan aanstaande zondag in Rotterdam.

Coach Cox: Deze ploeg is onverzettelijk

Coach Alexander Cox van Kampong is tevreden na de gewonnen eerste wedstrijd in de finale van de play-offs om de landstitel. "Er zit iets onverzettelijks in dit team."