Archieffoto Hollandse Hoogte
NOS Nieuws Regionaal nieuws Opmerkelijk Aangepast

Wijkagent op zoek naar lokfiets achtervolgt zichzelf

Een overenthousiaste Leidse wijkagent heeft onlangs zichzelf achtervolgd toen hij op zoek was naar een lokfiets van de politie. De agent dacht een fietsendief op het spoor te zijn, maar had pas later door dat het gps-signaal uit zijn eigen bus kwam, meldt Omroep West.

Op de Facebookpagina van Politie Leiden Noord beschrijft een collega hoe de wijkagent die dag een politiebus meenam vanaf het bureau. Tijdens het surveilleren krijgt de man van collega's te horen dat de fiets in beweging is. Volgens het gps-systeem is de fiets zelfs in de buurt van de wijkagent.

Als de man een bestelbusje voorbij ziet rijden waar weleens een fiets in zou passen, zet hij de achtervolging in. En hij lijkt beet te hebben, want het gps-systeem laat zien dat de bestelbus dezelfde route aflegt als de lokfiets.

De wijkagent besluit het bestelbusje te controleren. Maar als hij de laadruimte opent, ziet hij tot zijn verbazing geen lokfiets. Teleurgesteld geeft hij zijn collega's door dat de fiets niet gevonden is. Die snappen er niks van, want de bestelbus is doorgereden maar volgens het gps-signaal is de fiets nog op de locatie van de wijkagent.

Hij besluit nog eens goed om zich heen te kijken en dan ineens ziet hij het: de lokfiets bleek al die tijd achter in zijn eigen bus te staan.

Dit is een artikel van

STER reclame