Brand legt schuimrubberfabriek in Breda in de as

Aangepast op
1/3 SQ Vision
2/3 SQ Vision
3/3Bij de brand kwamen grote rookwolken vrij ANP

In een schuimrubberfabriek in Breda is vandaag een zeer grote brand geweest. De brandweer rukte massaal uit om het vuur te blussen. Bij de brand raakte niemand gewond. Inmiddels heeft de brandweer het vuur onder controle, maar er wordt nog steeds geblust.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zei eerder dat het gebouw volledig in brand stond. Het pand was niet meer te redden. Op foto's is te zien dat er veel rook vrijkwam.

Schuimrubberfabriek in vlammen op

Omwonenden werd geadviseerd hun ramen en deuren gesloten te houden. Er werd ook een NL-Alert uitgestuurd naar mensen in de omgeving.

Op de website van schuimrubberfabriek Polyvlok staat dat het bedrijf onder meer gespecialiseerd is in het produceren en ontwikkelen van binnenkussens voor meubels.

Het is niet de eerste keer dat Polyvlok wordt getroffen door een brand. In 1997 brandde het bedrijfspand, dat toen in Teteringen gevestigd was, ook af. Er vielen toen twee gewonden. Uiteindelijk is het bedrijf in Breda opnieuw begonnen, meldt Omroep Brabant.