WTA: Franse bond straft Sjarapova onterecht

Maria Sjarapova op het toernooi van Rome ANP Pro Shots

De belangenorganisatie voor het vrouwentennis (WTA) is het niet eens met het besluit van de Franse tennisbond om Maria Sjarapova geen wildcard te geven voor Roland Garros. Volgens voorzitter Steve Simon is er geen enkele reden haar nogmaals te straffen nu de Russin haar schorsing heeft uitgezeten.

Sjarapova maakte eind april haar rentree na een gedwongen afwezigheid van vijftien maanden wegens het gebruik van het verboden middel meldonium. De Franse tennisbond noemde het dinsdag moreel onverantwoord om iemand die terugkomt na een dopingschorsing een wildcard te geven.

Franse bond: geen wildcard Sjarapova voor Roland Garros

"Ik ben het oneens met de Franse bond", aldus Simon. "Sjarapova heeft een schorsing, die haar was opgelegd door het internationale sporttribunaal CAS, uitgezeten. Daarmee is een einde gekomen aan haar straf. Er is geen enkele reden om haar op basis van deze dopingzaak nogmaals te straffen."

Sjarapova zelf tweette vandaag dat niets haar ervan zal weerhouden haar dromen te verwezenlijken.

Wel wildcard voor Franse gokker

Opvallend genoeg kreeg Constant Lestienne wel een wildcard voor het kwalificatietoernooi van Roland Garros. De Fransman werd afgelopen september zeven maanden geschorst wegens het gokken op wedstrijden.

Volgens de Franse bond is hij daarvoor al gestraft. Zijn wildcard van vorig jaar werd op het laatste moment ingetrokken toen het onderzoek naar hem begon.