Murray wordt afgedroogd maar houdt vertrouwen

Aangepast op
Murray hopeloos uit vorm in aanloop naar Roland Garros

Andy Murray is in de tweede ronde van het masterstoernooi in Rome afgedroogd. De als eerste geplaatste Brit moest met duidelijke cijfers zijn meerdere erkennen in Fabio Fognini, die bij vlagen met Murray speelde: 2-6, 4-6.

De Italiaan - de nummer 29 van de wereld - staat bekend om zijn wispelturigheid, maar tegen Murray was daar niets van te merken. Hij haalde tot grote vreugde van het publiek een indrukwekkend niveau.

De door het publiek gedragen Fognini strooide met prachtige passeerslagen en bekeken dropshots en serveerde ook nog sterk. In de tweede set kwam Murray nog terug van 5-1 tot 5-4, maar verder kwam hij niet. Daardoor maakte hij de stand wel een stuk draaglijker.

Murray, die vorige week op het gravel van Madrid ook al kansloos verloor van Borna Coric, speelde niet eens heel slecht, maar had op het uitmuntende spel van de Italiaan geen antwoord. Hij verloor voor de derde keer in zes duels van Fognini.

Murray worstelt met vorm

In de vier graveltoernooien die Murray in aanloop naar Roland Garros speelde, haalde hij geen enkele keer de finale. Desondanks denkt de Schot dat hij in Parijs goed voor de dag kan komen. "Veel mensen denken dat ik niet veel zal bereiken op Roland Garros, maar ik heb er nog vertrouwen in."

"Het zal niet makkelijk worden, maar ik ga alles op alles zetten en hoop dan in het toernooi te groeien." Vorig jaar haalde Murray de finale, die hij verloor van Novak Djokovic.