Jimmy Kimmel ondanks fiasco opnieuw gastheer Oscars

Jimmy Kimmel bij de Oscaruitreiking in februari AFP

De Amerikaanse komiek Jimmy Kimmel presenteert ook volgend jaar de Oscars. "Als je denkt dat we het dit jaar verpest hebben, wacht dan maar af wat we in petto hebben voor de 90e editie", zei Kimmel bij de bekendmaking.

Hij verwijst naar de dramatisch verlopen editie van afgelopen februari. Toen werd door een fout op het podium de verkeerde envelop geopend. La La Land werd uitgeroepen tot beste film, terwijl Moonlight de prijs had gewonnen.

Presentator Kimmel had overigens niets met de verwisseling van de enveloppen te maken. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences was juist erg tevreden over de komiek en besloot hem daarom opnieuw vast te leggen. Kimmel laat via Twitter weten daarvoor erg dankbaar te zijn.

"Bedankt dat ik weer de gastheer van de Oscars mag zijn (ervan uitgaande dat ik de juiste envelop heb opengemaakt)", twittert Kimmel. Het is opmerkelijk dat de organisatie die de filmprijzen toekent zo vroeg bekendmaakt wie de presentator wordt. De afgelopen jaren gebeurde dat meestal niet voor november.

Kimmel zei na afloop van het Oscardebacle dat ook hij niet goed wist hoe hij moest reageren. Vlak nadat de verkeerde film werd voorgelezen was het een chaos op het podium.

Chaos bij Oscars: verkeerde winnaar Beste Film voorgelezen

Kimmel was al tussen het publiek gaan zitten, omdat hij dacht dat zijn taak erop zat.

'Oh dat ben ik'

"Dus ik dacht, dan zal de presentator zo wel het podium op gaan om het recht te zetten. En toen bedacht ik me ineens: oh, dat ben ik", zei Kimmel later in zijn eigen show Jimmy Kimmel Live.

Accountantskantoor PWC was verantwoordelijk voor de enveloppen met daarin de Oscarwinnaars. Een van de accountants gaf het verkeerde kaartje mee aan Warren Beatty die de prijs met Faye Dunaway mocht uitreiken. Het bedrijf heeft na afloop zijn excuses aangeboden voor de fout.