In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Trucker blokkeert A58 om baby op snelweg te beschermen

Bij een ongeluk op de A58 is vanmiddag een tien maanden oude baby uit een auto geslingerd en op het wegdek beland. Een vrachtwagenchauffeur blokkeerde met zijn truck de snelweg om het meisje te beschermen tegen achteropkomend verkeer.

De bestuurder van de auto waar de baby in zat, raakte om onbekende reden de vangrail en sloeg over de kop. Daarbij vloog het kind in haar babystoel naar buiten. Ook de 29-jarige moeder van het meisje raakte bij het ongeluk gewond.

Over de kop

Een vrachtwagenchauffeur wist dus erger te voorkomen. Volgens een collega is hij erg geschrokken. "Hij zat vijf meter achter de auto. Hij zag hoe de auto links in de berm raakte en over de kop sloeg. De moeder lag na de klap naast de auto en de baby erachter," zei de collega tegen Omroep Brabant. "Hij heeft met een volle vrachtauto keihard moeten remmen. Dit hoop je nooit meer mee te maken."

Vrachtwagenchauffeur beschermt baby

Omstanders verleenden eerste hulp aan moeder en kind. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto, een 29-jarige Tilburger, heeft een verklaring afgelegd bij de politie.

Door het ongeluk was de A58 tot 19.00 uur afgesloten. Op omliggende snelwegen stonden lange files.

Advertentie via Ster.nl