Roland Garros geeft Sjarapova geen wildcard

AFP

Maria Sjarapova heeft van de toernooileiding van Roland Garros geen wildcard ontvangen. De organisatie vindt het moreel onverantwoord om de Russin, na haar dopingschorsing weer opgeklommen naar plek 211 op de wereldranglijst, op basis van een wildcard toe te laten.

De 30-jarige Sjarapova won het toernooi in Parijs in 2012 en 2014.

Franse bond: geen wildcard Sjarapova voor Roland Garros

Sjarapova was wegens het gebruik van het verboden middel meldonium vijftien maanden geschorst en keerde eind vorige maand terug op de baan.

Er ontstond veel ophef over de wildcards die toernooien haar aanboden. Dat leidde tot onvrede bij veel speelsters en spelers.

Kwalificaties

Vanwege haar lage ranking komt Sjarapova ook niet in aanmerking voor deelname aan het kwalificatietoernooi in Parijs. Roland Garros begint op 28 mei.

Bernard Giudicelli, de voorzitter van de Franse tennisbond, zegt dat hij Sjarapova zelf heeft geïnformeerd. "Een wildcard kunnen we geven als iemand terugkeert na een blessure, maar niet aan iemand die terugkomt na dopinggebruik."

"Ze zal ongetwijfeld teleurgesteld zijn, maar het is mijn taak om de sport te beschermen en ervoor te zorgen dat er getennist kan worden zonder enige twijfel over een uitslag."