Dumoulin in het roze: heb een mooi gat voor de bergen

Tom Dumoulin heeft grote indruk gemaakt in de eerste tijdrit van de Giro, maar hij bleef ondanks het veroveren van de roze leiderstrui nuchter. "De Giro is verre van over", zo hield de Limburger van Sunweb zich op de vlakte.

Dumoulin blijft nuchter: blijft gevecht tot Milaan

Dumoulin, die nu een ruime voorsprong van 2 minuten en 23 seconden heeft op Nairo Quintana, was een klasse apart. Toch had hij dat zelf niet zo ervaren. "Ik vocht tegen mezelf en had geen goed gevoel", zei hij tegen de internationale media.

"Tijdens mijn laatste tijdrit zette ik niet door, maar was ik na afloop teleurgesteld. Nu besloot ik niet op te geven en het bleek meer dan genoeg."

Zware laatste week

Aan de NOS laat Dumoulin weten. "We hebben een supersterke ploeg om de roze trui nog heel wat dagen te verdedigen. De laatste week gaat zo zwaar zijn. Ja, het wordt een gevecht tot Milaan."

1/2Ongenaakbare Dumoulin pakt leiderstrui in Giro
2/2Duimpje omhoog: het roze is van Dumoulin

Volgende week staat er in de Giro nog een aantal zware bergetappes op het programma en daar hopen Quintana en andere concurrenten de schade weer te herstellen.

"Dit is een mooi gat om de bergen mee in te gaan. Maar tijdens de Vuelta verloor ik ook opeens meerdere minuten op één dag", aldus Dumoulin.

Trainer Helmantel over Dumoulin: er straalde echt kracht uit