Kruijswijk: in de laatste week gaat er nog veel veranderen

Steven Kruijswijk heeft het moeilijk in de negende etappe van de Giro 2017 Getty Images

Steven Kruijswijk kon zondag niet met de besten mee in de negende etappe van de Giro d'Italia. De kopman van Lotto-Jumbo kreeg op de klim naar Blockhaus een kleine drie minuten aan zijn broek. Een flinke tegenvaller voor de 29-jarige Brabander, die vorig jaar als vierde eindigde in de Italiaanse ronde en mogelijk zelfs de roze leiderstrui over de eindstreep had gebracht als hij in een van de laatste etappes niet onderuit was gegaan.

"Ik heb er alles aan gedaan om hier goed te zijn", vertelt Kruijswijk op de eerste rustdag. "En het leek er ook op dat dat het geval was. Ik hoop dat gisteren een incident was en dat deze rustdag mij goed doet. Morgen is meteen een lastige tijdrit. Hopelijk heb ik dan wel de benen om me met de toppers te kunnen meten."

Kruijswijk: ik hoop dat gisteren een incident was

Zorgen over zijn vorm heeft hij vooralsnog niet. "Ik houd mij toch een beetje vast aan hoe ik mij heb voorbereid. Ik heb drie weken op hoogte gezeten, net als vorig jaar. Ik voelde mij echt heel goed. Het kan niet zo zijn dat dat in één keer weg is. Ik hoop gewoon dat gisteren een van de slechte dagen was die ik hopelijk weinig tegenkom."

Het gat van drie minuten zegt de nummer tien van het klassement ook niet zo veel. "Dat had ik liever niet natuurlijk. Maar ik heb de Giro zo vaak gereden. Ik weet hoe het kan verlopen en hoe het kan veranderen. Elke dag kan weer anders zijn. In de laatste week gaat er zeker nog veel veranderen. En hopelijk is dat mijn sterke week en kan ik daar iets terugdoen."