Federer slaat Roland Garros opnieuw over

Roger Federer EPA

Roger Federer heeft besloten om niet deel te nemen aan Roland Garros. De Zwitser zegt zich optimaal te willen voorbereiden op het gras- en hardcourtseizoen en daar past volgens hem het tweede grandslamtoernooi van het jaar niet in.

"Ik moet zorgvuldig op mijn speelschema letten. Dat is voor mij de sleutel om nog voor een lange periode te kunnen spelen", aldus de 35-jarige Federer.

'Niet in mijn belang'

Aanvankelijk had Federer laten weten dat Roland Garros zijn enige graveltoernooi van het seizoen zou worden. Op dat voornemen komt hij nu terug. "Mijn team en ik hebben geconcludeerd dat het spelen van slechts één graveltoernooi niet in het belang van mijn tennis en fysieke gesteldheid is", laat hij in een persverklaring weten.

De huidige nummer vijf van de wereld was vorig jaar door fysieke problemen eveneens afwezig op Roland Garros, waar hij in 2009 de titel won (ten koste van Robin Söderling) en vier keer de finale verloor (alle keren van Rafael Nadal).

Het eerstvolgende toernooi van Federer, die dit jaar de Australian Open, Indian Wells en Miami won, is het grastoernooi van Stuttgart, dat de week na Roland Garros van start gaat.