Sjarapova zeker van kwalificatietoernooi Wimbledon

Maria Sjarapova EPA

Maria Sjarapova kreeg de ene na de andere wildcard aangereikt sinds ze na haar vijftien maanden durende dopingschorsing eind april weer speelgerechtigd was. Een geste van commercieel denkende organisatoren die niet bij iedereen in het tenniscircuit in goede aarde viel.

De 30-jarige Russin profiteerde echter gretig en sloeg inmiddels zo veel punten bij elkaar dat ze voor deelname aan het grastoernooi van Wimbledon niet meer afhankelijk is van vrijgevigheid. Door haar zege in de eerste ronde van het graveltoernooi in Rome stijgt ze namelijk op de wereldranglijst naar een plek die recht geeft op een ticket voor het kwalificatietoernooi van Wimbledon.

Sjarapova verzekert zich in Rome van kwalificaties Wimbledon

Sjarapova, die in de Italiaanse hoofdstad met 6-4, 6-2 de Amerikaanse Christina McHale klopte, staat nu nog op plaats 211 van de mondiale ladder. Als ze de laatste vier weet te bereiken in Rome, komt ze waarschijnlijk zelfs op een positie terecht die tot rechtstreekse plaatsing voor het hoofdschema van Wimbledon zal leiden. Sjarapova won Wimbledon in 2004.

De voormalige nummer één van de wereld krijgt dinsdag te horen of ze een wildcard krijgt voor Roland Garros, het grandslamtoernooi in Parijs dat volgende week begint.