Vroege aftocht voor Haase in Rome

Robin Haase EPA

Robin Haase is op het masterstoernooi van Rome al in de eerste ronde blijven steken. De Hagenaar, de nummer 43 van de wereld, moest zijn meerdere erkennen in Carlos Berlocq, die 25 plaatsen lager staat: 3-6, 5-7.

Haase brak de Argentijn onmiddellijk in de eerste game, maar dat was geen opmaat voor een sterk optreden. De Hagenaar speelde passief en kwam er het eerste uur niet aan te pas.

Setpunten

Pas bij een 2-0 achterstand in de tweede set wist Haase zich op te richten: hij won vijf games op rij en kreeg setpunten in de achtste en de negende game. Die waren echter niet aan hem besteed en Berlocq liep uit naar 6-5.

De 30-jarige Haase, die het in de slotgame nog aan de stok kreeg met een toeschouwer, kreeg daarna nog twee kansen om een tiebreak af te dwingen, maar liet ook die liggen.

Melkhuisje Masters

De beste tennisser van Nederland komt later deze week in actie op de Melkhuisje Masters, een invitatietoernooi in Hilversum. Samen met drie andere spelers speelt hij daar een voorbereidingstoernooi op Roland Garros, dat op zondag 28 mei begint.