NOS VoetbalAangepast

Na tien tropenjaren kan Gudde eindelijk lachen bij Feyenoord

Feyenoord is het laatste decennium door een diep dal gegaan. De club was bijna failliet, er waren supportersrellen en sportieve successen bleven lang uit. Algemeen directeur Eric Gudde, die al tien jaar aan het roer staat, kan zijn geluk dan ook niet op met de landstitel.

Na tien tropenjaren kan Gudde eindelijk lachen

"Dit is fantastisch voor de spelersgroep en de staf, maar ik ben ook zo ongelooflijk blij voor al mijn collega's op de werkvloer", zei Gudde bij de huldiging op de Coolsingel. "Wij als directie weten hoe onwijs hard al die mensen gewerkt hebben om van de schuldenpositie naar deze titel te komen."

Het water stond Feyenoord aan de lippen. "Er was een tijd dat we dachten: hoe gaan we volgende maand al die salarissen weer betalen? Dat is nu helemaal weg. Er zijn alleen maar mooie gevoelens", aldus de algemeen directeur.

Kop van Jut

Hij was regelmatig de kop van Jut. Ook de bouw van een nieuw stadion en het daarbij behorende afscheid van de Kuip wordt hem dezer dagen door een groot deel van de fans aangerekend.

Coolsingel ontploft: Feyenoord toont schaal op bordes

Gevraagd naar de sleutel tot het succes komt Gudde meteen met trainer Giovanni van Bronckhorst op de proppen. "Hij legde twee jaar geleden bij zijn sollicitatie zijn visie bij ons neer. We wisten meteen: dit wordt een vervolggesprek. Hij heeft ongelooflijk consciëntieus gewerkt."

"En dat met zo'n supportersschare achter je. Daar ligt de basis van het succes."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl