RTR
NOS NieuwsAangepast

Honderden schildpadden in koffers aangetroffen in Maleisië

Op de luchthaven van Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, zijn 330 schildpadden gevonden. Waarschijnlijk komen de smokkelaars uit Madagaskar.

De levende dieren zaten in dozen en koffers en waren in documenten aangeduid als stenen. Dat laatste vond de douane toch wat opmerkelijk.

De afzenders maakten gebruik van een vals adres om de reptielen het land in te krijgen. Om zulke schildpadden te mogen vervoeren, is een speciale vergunning nodig.

Honderden zeldzame schildpadden gesmokkeld in Maleisië

Volgens de douane gaat het om twee zeldzame schildpaddensoorten. De inhoud van de koffers en dozen had een totale waarde van 250.000 euro.

Huisdier
In Maleisië worden schildpadden vaak als huisdier gehouden. Mensen hebben gemiddeld 3500 euro over zo'n dier. Er is niemand gearresteerd, maar de zaak wordt nog onderzocht.

Neushoorns

Vorige maand was er op luchthaven van Kuala Lumpur ook al een arrestatie met betrekking tot dieren. Toen werden achttien hoorns van neushoorns aangetroffen. Die kwamen uit Mozambique. In Azië is veel vraag naar hoorns. Ze worden daar verwerkt in geneesmiddelen omdat veel mensen geloven dat die een medicinale werking hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl