De kampioenen van Feyenoord vieren feest
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord op rapport: de stabiele achterhoede en het dynamische middenveld

Helden voor altijd. Zo zal de Rotterdamse aanhang de huidige kampioensploeg van Feyenoord herinneren. De hunkering was nog nooit zo groot. Voelbaar als liefde en passie, met als gevolg een explosie van vreugde en geluk op de Coolsingel.

Drie Feyenoord-kampioenen van weleer geven hun oordeel over de ploeg van nu. Rinus Israël (kampioen met Feyenoord in '68/'69, '70/'71 en '73/'74) beoordeelt de achterhoede, Paul Bosvelt ('98/'99) het middenveld en Peter Houtman ('83/'84) de aanval.

We trappen af met de mening van IJzeren Rinus en voormalig middenvelder Bosvelt over de landskampioen van 2016/2017.

Het rapport van Brad Jones

Brad Jones

Keepte 32 duels, kreeg 22 goals tegen en hield 17 keer zijn doel schoon.

Cijfer: 7

Rinus Israël: "Ik had eigenlijk niet verwacht dat hij dit niveau zou halen. Hij was natuurlijk normaal gesproken tweede keeper, maar hij heeft het heel goed gedaan en mocht daarom ook blijven staan toen Kenneth Vermeer weer fit was. Jones straalde rust en vertrouwen uit. Als hij het goed blijft doen, zie ik geen reden om hem volgend seizoen te wisselen."

Het rapport van Terence Kongolo

Terence Kongolo

Speelde 23 duels en scoorde daarin eenmaal.

Cijfer: 7

"Hij is echt beter geworden dit seizoen en komt nu goed uit de voeten aan de linkerkant. Kongolo was al verdedigend sterk, maar is in de opbouw en aanvallend beter geworden. En hij is zekerder geworden. Een prima back voor het niveau Feyenoord."

Het rapport van Jan-Arie van der Heijden

Jan-Arie van der Heijden

Speelde 31 duels, mede dankzij de langdurige blessure van Sven van Beek.

Cijfer: 6,5

"Ik vond hem in het begin niet geweldig. Toen dacht ik: dit gaat hem niet worden. Maar hij heeft een goed seizoen gespeeld. Kan goed opbouwen met zijn linkerbeen en was verdedigend voldoende. Hij is normaal gesproken een speler voor de bank, maar wonder boven wonder heeft hij het goed gedaan."

Het rapport van Eric Botteghin

Eric Botteghin

Was als enige Feyenoorder elke seconde van de partij.

Cijfer: 7,5

"Wat is hij fysiek sterk! Botteghin heeft van alle verdedigers de meeste indruk gemaakt op mij. Hij is niet wendbaar en niet snel, maar gaat op de juiste manier de duels aan. Een sterkhouder dit seizoen."

Het rapport van Rick Karsdorp

Rick Karsdorp

Speelde 28 duels, waarin hij vier assists afleverde.

Cijfer: 7,5

"Hij is in verdedigend opzicht tactisch beter geworden. In het verleden overdreef hij zijn aanvallende intenties nogal, door maar te blijven opkomen. De verrassing was weg. Maar hij is en wordt een heel goede speler. Een sterke jongen met veel loopvermogen. Een moderne back die een stap hogerop aankan."

Het rapport van Jens Toornstra

Jens Toornsta

Speelde alle 34 wedstrijden, maakte al zijn veertien goals in De Kuip.

Cijfer: 7

Paul Bosvelt: "De goals van Toornstra zijn een absoluut wapen gebleken. Hij kan een hoger niveau over een langere tijd volhouden nu. Hij heeft gevoel voor diepgang, is verdedigend sterk en heeft een enorm loopvermogen: hij blijft maar gaan. Als hij deze lijn doortrekt, waarom zou hij dan geen stap meer kunnen zetten?"

Het rapport van Karim El Ahmadi

Karim El Ahmadi

Speelde 30 duels, scoorde nooit vaker in een seizoen dan dit jaar: vijfmaal.

Cijfer: 8

"De belangrijkste speler van dit Feyenoord. Als je hem ziet, zie je de wilskracht van de ploeg. Het echt willen winnen. In zijn eerste periode koos hij vaker voor een tikje breed. Hij is nu dwingender en zoekt ook telkens het randje op. Een onmisbare schakel in het team."

Het rapport van Tonny Vilhena

Tonny Vilhena

Speelde 29 duels, scoorde tegen sc Heerenveen de belangrijke 2-1 en was geschorst in de kampioenswedstrijd.

7,5

"Was vooral de tweede seizoenshelft flink op dreef. Hij is zo sterk, niet normaal. Hij loopt veel gaten dicht, is goed in de omschakeling. Hij is zakelijk geworden. Dat klinkt onaantrekkelijk, maar dat is het niet. Hoe hij is omgegaan met het overlijden van zijn moeder maakt het des te knapper. Dan kom je in situaties waarin je niet wil komen. Het maakt je snel volwassen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl