Bjorn Kellerman, Constantijn Jonker en Sjoerde de Wert van Kampong

Kampong en Rotterdam naar hockeyfinale

Kampong en Rotterdam gaan strijden om de Nederlandse hockeytitel bij de mannen. Beide ploegen wonnen hun derde play-offduel. Kampong was daarin met 2-0 te sterk voor Bloemendaal en de Rotterdammers plaatsten zich met een 3-2 zege in de uitwedstrijd tegen Amsterdam.

Kampong zorgde voor de grootste verrassing door Bloemendaal uit te schakelen. Bloemendaal had de reguliere competitie als koploper afgesloten en was als topfavoriet aan de play-offs begonnen, maar de eerste titel sinds 2010 komt er dus ook dit jaar niet voor de oranjehemden.

Bjorn Kellerman zette de bezoekers vlak na rust op aangeven van Constantijn Jonker op voorsprong en in de 69ste minuut maakte Robbert Kemperman er 2-0 van voor de Utrechters.

Kampong werd in 1985 voor het laatst landskampioen. Twee jaar geleden verloor de ploeg de finale van Oranje-Zwart.

Rotterdam overleeft in Amsterdam

Rotterdam ten koste van Amsterdam naar hockeyfinale

Rotterdam kwam in de uitwedstrijd tegen Amsterdam na een klein kwartier spelen op voorsprong door een doelpunt van Simon Egerton. Robbert Tigges maakte in de 55ste minuut de gelijkmaker voor de thuisploeg, de opmaat voor een spannende slotfase.

Met nog zeven minuten te gaan benutte Jeroen Hertzberger een strafbal en drie minuten later tikte Paul Melkert op aangeven van Hertzberger, na een geweldige solo van Seve van Ass, de 1-3 voor Rotterdam binnen.

Daarmee dachten de bezoekers de buit binnen te hebben, maar het werd nog even heel spannend toen Amsterdam met twee minuten te spelen een strafcorner kreeg. De variant werd nog gekeerd door doelman Berend van Eldonk, maar uit de rebound tikte Mirco Pruyser de 2-3 binnen.

Amsterdam zette nog een keer aan, maar Rotterdam bleef overeind en plaatste zich voor het eerst sinds 2012 voor de finale.