Feyenoord viert de 1-0 van Jens Toornstra tegen PSV op 26 februari 2017 ANP

De eredivisie heeft dit seizoen maar een koploper gekend. Feyenoord nam door een 5-0 zege bij FC Groningen na de eerste speelronde (op doelsaldo) de leiding en stond die in het vervolg niet meer af.

Het succesverhaal van Feyenoord begon vorig seizoen al. Vanaf februari 2016 werd een rampzalige reeks van zeven nederlagen gevolgd door een sterke serie, die tot ver in dit seizoen voortduurde.

Pas op 6 november eindigde voor de Rotterdammers een indrukwekkende reeks van 22 duels zonder nederlaag. Go Ahead Eagles won thuis met 1-0, maar de schade voor Feyenoord viel mee omdat ook Ajax (2-2 bij AZ) en PSV (1-1 thuis tegen FC Twente) dat weekend averij opliepen.

Het gaat niet naar de zin van Dirk Kuijt Pro Shots

Feyenoord, dat ook in de twee duels voor de nederlaag bij Go Ahead steekjes had laten vallen, toonde zoals vaker in dit seizoen veerkracht en weer bleef de ploeg een flinke reeks duels ongeslagen.

Op 26 februari boekte Feyenoord een 2-1 zege op PSV in De Kuip. De wedstrijd ging niet alleen de geschiedenis in als een cruciale zege voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst, maar ook als de topper die werd beslist door doellijntechnologie.

Hét moment van de topper in de Kuip ANP

Nadat Sparta op 5 maart een einde aan had gemaakt aan de ongeslagen reeks (1-0 op Het Kasteel) volgde toch nog een lastige lente, mede doordat Ajax met de week beter ging spelen en op de loer bleef liggen.

Begin april was Ajax in de Arena oppermachtig tegen Feyenoord, al bleek dat niet uit de uitslag (2-1). Toen de Rotterdammers een week later ook bij PEC Zwolle punten morsten (2-2) naderde Ajax de koploper tot op een punt.

Een spannend slot van de competitie was in de maak, maar op 23 april bewees het al eerder afgehaakte PSV Feyenoord een dienst door Ajax met 1-0 te verslaan, waardoor het gat vier punten werd.

Daarna werd het karwei kundig afgemaakt door Feyenoord. De Rotterdammers herhaalden een voor de eredivisie unieke prestatie van Ajax in het seizoen 1997/1998 door van begin tot einde de koppositie te behouden.

Nicolai Jørgensen van Feyenoord en Steven Berghuis van Feyenoord juichen na de 2-0 tegen Vitesse ANP

In tegenstelling tot voorgaande jaren bleef een zware inzinking uit. Dit Feyenoord toonde zich een hongerige vechtploeg, liet zich niet van de wijs brengen door tegenslag en stoomde daarmee onverdroten door naar het kampioenschap.

STER reclame