Dani Schahin (l) en Mikhail Rosheuvel (r) treuren

Jubilerend Vitesse velt vonnis over Roda JC

Roda JC is alsnog veroordeeld tot de nacompetitie. De Limburgers stonden op de veilige vijftiende plaats, maar verloren bij Vitesse met 3-0 en werden gepasseerd door Sparta, dat zich veilig speelde.

Vitesse speelde slechts om de eer, maar op zijn 125ste verjaardag mocht de club uit Arnhem natuurlijk niet verzaken. Getooid in een mooi jubileumshirt (wit met een blauwe baan) tikte Van Ricky Wolfswinkel (nadat Lewis Baker op de paal had gekopt) uit de rebound de 1-0 binnen.

• ANP Pro Shots
    Vitesse 125 jaar
    Ricky van Wolfswinkel viert de 1-0, Roda baalt
    Abdul Ajagun (l) in duel met Vitesse-speler Navarone Foor (r)
    Emotie bij een jonge fan van Roda JC

Roda kwam een paar keer dicht bij de verlossende gelijkmaker. Zo belandde een kopbal van Abdul Ajagun op de paal. Na rust velde Van Wolfswinkel echter het vonnis over Roda. Zijn eerste kans belandde nog op de lat, zijn tweede viel binnen.

In blessuretijd bepaalde Baker de eindstand op 3-0. De bezoekers speelden toen al met tien man. Mitchel Paulissen uitte zijn frustratie met een tackle met twee benen. Hij kreeg rood.