Hamilton wint in Barcelona na vroege crash Verstappen

Lewis Hamilton AFP

Lewis Hamilton heeft de Grote Prijs van Spanje gewonnen. De Mercedes-coureur bleef in Catalonië Sebastian Vettel (Ferrari) en Daniel Ricciardo (Red Bull) voor.

Max Verstappen crashte al in de eerste bocht. Vettel verdrong met een sublieme start Hamilton van de kop en nam afstand. Door de afwijkende bandenstrategieën kon Bottas de Duitser nog wel even ophouden en zo stalgenoot Hamilton helpen, maar Vettel maakte snel een eind aan dat spelletje. Vetttel kon, ondanks een touché, Hamilton bij de tweede stop nog net voorblijven.

De Brit bleef aandringen en ging Vettel na 44 ronden alsnog voorbij. Bottas viel met een technisch probleem uit, waardoor Ricciardo opschoof naar het podium.

De uitslag van de GP van Spanje NOS

Race Verstappen snel voorbij

Voor Verstappen was de race na een crash met Kimi Räikkönen na tweehonderd meter al voorbij. De Limburger, die vorig jaar bij zijn debuut voor Red Bull nog verrassend won op het circuit bij Barcelona, kwam in de eerste bocht in botsing met Räikkönens Ferrari.

Bij beide wagens raakte daarbij de voorwielophanging beschadigd. Zowel Verstappen als de Fin kon niet verder. Räikkonen, die tegelijk met Verstappen en Bottas de eerste bocht instuurde, kreeg eerst een tikje op het achterwiel van Bottas.

De Fin schoof daarop richting de wagen van Verstappen en kon een botsing niet meer vermijden. Ook Bottas trof volgens de wedstrijdleiding geen blaam.

Max Verstappen vliegt bij de Gp van Spanje in de eerste bocht van het circuit na een tik van Kimi Räikkönen AFP
De uitslag van de GP van Spanje