ANP
NOS NieuwsAangepast

Problemen door hacks Q-Park houden aan

Parkeergarageketen Q-Park kampt nog steeds met gehackte betaalautomaten na de cyberaanval van vrijdag. Vanochtend waren er nog elf parkeergarages waarbij de betaalautomaten waren gekraakt, zegt directeur Mark van Haasteren.

Q-Park was gisteren het slachtoffer van de aanval met gijzelsoftware, waarbij computers wereldwijd werden geblokkeerd. Voor klanten betekende dit dat ze niet konden betalen.

Volgens Van Haasteren wordt er hard gewerkt om de problemen op te lossen. De aanval lijkt nog niet voorbij. Zo waren er gisteren vier parkeerautomaten gerepareerd, maar in de tussentijd zijn er weer drie andere garages gekraakt.

Preventief

De directeur vertelt dat technici door heel het land bezig zijn om de software preventief te updaten om hacks te voorkomen. Met 262 garages in Nederland is dat een hele klus, zegt hij.

Hij wijst erop dat klanten niet de dupe zijn van de problemen. Bij sommige gekraakte betaalautomaten is het mogelijk om contant af te rekenen, als dat niet lukt, kunnen mensen uitrijden zonder te betalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl