Lamprou hoopt op heldenrol tegen Ajax: mijn hart is rood-wit

Kostas Lamprou, keeper van Willem II Pro Shots

Kostas Lamprou windt er geen doekjes om. De doelman van Willem II heeft een wens: zelf winnen van Ajax en dan dus een positief bericht te horen krijgen uit Rotterdam. "Ik hoop dat Feyenoord kampioen wordt. Ik heb daar een fantastische tijd gehad."

De 25-jarige Lamprou speelde weliswaar een jaartje in de jeugd van Ajax (hij werd niet goed genoeg bevonden), Feyenoord is zijn club. "Mijn hart is behoorlijk rood-wit, want Willem II heeft die kleuren ook op het shirt", lacht de Griek.

In Rotterdam tekende de doelman zijn eerste profcontract. Een onbetwiste basisspeler werd hij er niet. Toch blijft hij de club sinds zijn vertrek in 2014 nauwgezet volgen. "Als ik ze kan helpen met mijn prestatie zal ik dat zeker doen."

Lamprou en Armenteros spelen cruciale rol in titelstrijd

Ajax heeft in Tilburg een overwinning nodig om nog kans te maken op de titel. Willem II is uitgespeeld; degraderen kan niet meer en de play-offs zijn onhaalbaar. De ideale tegenstander voor de Amsterdammers dus, zo lijkt het.

Lamprou wil daar niets van weten. Tegen Ajax speelt hij zijn laatste duel voor Willem II. En hij wil zijn oude kameraden een handje helpen, mocht dat nodig zijn. "Dat geeft wel extra motivatie, ja. Maar ik geef altijd honderd procent."

2012: Kostas Lamprou met Feyenoord tegen Ajax Pro Shots

Eerder dit seizoen won Willem II verrassend van Ajax. In de Arena werd het in de derde wedstrijd van het seizoen 1-2. "Dat was voor ons een heel mooi moment. Het zou fantastisch zijn om dat nog een keer te doen", aldus Lamprou.

Of een overwinning op Ajax noodzaak is om het geplande feest op de Coolsingel door te laten gaan, betwijfelt de doelman. "Ik kan me niet voorstellen dat Feyenoord niet wint van Heracles. De wet van De Kuip gaat gelden zondag."