OG3NE in tranen na optreden in Kiev

Aangepast op
OG3NE zingt 'Lights and Shadows' in finale Songfestival

OG3NE heeft Lights and Shadows in de finale van het Eurovisie Songfestival opnieuw vlekkeloos vertolkt. De zaal in Kiev reageerde enthousiast en ook de tv-commentatoren Jan Smit en Cornald Maas waren te spreken over het optreden. "We mogen met zijn allen echt heel trots zijn", zei Smit.

OG3NE trad als zesde op. Na afloop zwaaiden de zussen in tranen naar het publiek en omhelsden ze elkaar. Het trio eindigde uiteindelijk op de elfde plaats.

Vanochtend zagen de zussen tot hun grote verrassing dat hun moeder naar Kiev was gekomen voor hun optreden. Ze is ernstig ziek en Lights and Shadows gaat over haar. "Mom...This one was for you....!!", schreven de zangeressen na afloop op Facebook.

De zussen zwaaien naar het publiek, waar ook hun zieke moeder zit AFP

OG3NE's optreden in de halve finale donderdag werd goed onthaald door publiek en pers. De generale repetitie vanmiddag ging iets minder, vonden de zangeressen zelf.

Aan de finale in Kiev deden 26 landen mee. Tot de favorieten behoorden Italië en Portugal. Voor Nederland hadden de bookmakers een plek net boven de middenmoot gereserveerd.

Zie ook ons liveblog.