ANP

In Woerden is vanochtend het ingestorte deel van het stadhuis gesloopt, meldt RTV Utrecht. Rond het middaguur was de klus geklaard. Het bouwterrein is weer veilig.

Gisterochtend kwam de vloer van de tweede verdieping naar beneden. Daardoor stortte ook de betonnen vloer van de eerste verdieping in.

Een bouwvakker raakte onder het puin bedolven. Zijn lichaam werd pas in de avond geborgen. Het gaat om een 42-jarige man uit Woudrichem, heeft de gemeente Woerden bekendgemaakt.

De berging, waarvoor uit diverse regio's gespecialiseerde hulpteams waren opgeroepen, verliep moeizaam, ook doordat het gebouw instabiel was geworden. Om die reden is besloten om versneld tot sloop over te gaan.

Het gebouw stond leeg. Er werd al een paar maanden gewerkt aan het strippen en deels slopen van het oude stadhuis.

Het is nog niet bekend waardoor het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Dat wordt onderzocht door de arbeidsinspectie.

De sloper bevond zich op de eerste verdieping toen de verdieping erboven deels instortte en de betonconstructie van de eerste verdieping meenam naar beneden. Het gaat om twee vloerplaten van 5 bij 10 meter. Het pand telt drie verdiepingen.

De vloeren van de tweede en eerste verdieping van het stadhuis Woerden kwamen naar beneden ANP

In 2015 besloot de gemeenteraad tot een ingrijpende renovatie. Het bestaande pand blijft voor het grootste deel behouden en wordt gerenoveerd. Voor het deel dat wordt gesloopt, komt een nieuwe raadszaal in de plaats.

STER reclame