Helmond en Emmen mogen blijven dromen van eredivisie

Aangepast
Teije ten Den viert zijn treffer in Helmondse dienst Pro Shots

Voor Helmond Sport en FC Emmen kan het seizoen nog altijd eindigen met promotie. Beide clubs hebben zich geplaatst voor de halve finales van de play-offs.

De Helmonders wonnen met 2-0 bij Almere City, dat maandag al met 4-2 was geklopt. Het duel was bij rust al beslist. Jordy Thomassen tikte in na zwak verdedigen en Teije ten Den kopte raak uit een pass van Jason Bourdouxhe.

Na rust was het Almeerse aanvalsspel te pover om de Brabanders te verontrusten. Helmond Sport neemt het in de halve finales op tegen de nummer 17 van de eredivisie.

Johan Voskamp viert de 1-0 voor RKC ANP

RKC redt eer in Emmen

FC Emmen plaatste zich ten koste van RKC Waalwijk. Nadat Emmen afgelopen maandag in Waalwijk met 5-1 had uitgehaald, kon RKC in Drenthe met een 1-0 zege alleen de eer redden.

In het matige duel was Johan Voskamp na ruim een half uur goed voor de enige goal. De spits profiteerde van de ruimte die hem geboden werd en schoot op aangeven van Daan Rienstra raak.

Kort na rust was Issa Kallon dicht bij de 1-1, maar de kopbal van de invaller belandde tegen de paal. RKC, dat geen moment zicht had op een verrassing, werd halverwege de tweede helft een tiental. Roel van de Sande kreeg na een grove tackle op Alexander Bannink rood.

Elf fans van RKC bezochten de wedstrijd Orange Pictures

Elf meegereisde supporters

RKC hield desondanks stand. Zo konden de elf fans die de moeite hadden genomen om de ploeg na de 5-1 thuisnederlaag te steunen in Emmen met een zege op zak beginnen aan de 224 kilometer lange terugreis.

FC Emmen speelt in de volgende ronde tegen de nummer 16 van de eredivisie.

STER Reclame