Het slachtoffer belandde onder een van de ingestorte vloeren
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Bouwvakker omgekomen na instorting stadhuis Woerden

De bouwvakker die vanochtend onder het puin belandde nadat het stadhuis van Woerden deels instortte, is zeer waarschijnlijk omgekomen. Volgens de burgemeester en de hulpdiensten is het niet aannemelijk dat het slachtoffer nog in leven is.

Vanmorgen stortte het oude gemeentehuis van Woerden in tijdens een renovatie. Er kwamen twee verdiepingen naar beneden. Het slachtoffer is vermoedelijk een medewerker van Lek Sloopwerken uit Woerden. Het bedrijf bevestigt dat het als enige op het project aan het werk is.

Instortingsgevaar

De oorzaak van het ongeval is nog onbekend, zegt de brandweer. "We zijn in kaart aan het brengen hoe onveilig het is en we overleggen hoe we het verder gaan aanpakken", zegt een woordvoerder van de brandweer tegen RTV Utrecht.

Hulpdiensten hebben het slachtoffer nog niet kunnen bereiken wegens instortingsgevaar. Het gaat daarom enige tijd duren om het lichaam weg te halen. "De rest van de operatie is dan ook gericht op het bergen van het slachtoffer", zegt burgemeester Molkenboer. Daarvoor is een speciale hijskraan aanwezig die op afstand bestuurd kan worden. Zo lopen de hulpdiensten geen risico als er nog een deel van het stadhuis naar beneden komt.

Advertentie via Ster.nl