Oud-AZ'er Romero keept finale tegen Ajax

Doelman Sergio Romero EPA

De spelers van Ajax zullen in de finale van de Europa League doelman Sergio Romero tegenover zich krijgen. José Mourinho heeft al bekendgemaakt dat de oud-AZ'er in Stockholm onder de lat staat bij Manchester United.

David De Gea is bij de Engelsen de eerste keus in de Premier League, maar in de Europese duels mag Romero meestal keepen. "Sergio verdient het om ook de finale te spelen", aldus Mourinho.

"David accepteert dat, want hij heeft in de groepsfase al drie wedstrijden meegedaan. Dat betekent dat ook hij zijn aandeel heeft gehad als we de beker winnen."

De Portugees moet het op 24 mei doen zonder centrale verdediger Eric Bailly. De Ivoriaan, die bezig is aan een sterk eerste seizoen in Manchester, kreeg donderdag tijdens de return tegen Celta de Vigo (1-1) een rode kaart en is dus, net als Ajacied Nick Viergever, geschorst voor de finale.

Voor Zlatan Ibrahimovic komt er ook geen weerzien op het veld met de club waar hij zich in de kijker speelde voor de Europese top. De Zweedse spits kampt met een zware knieblessure.

Alles op Europa League

Overigens is het in de competitie een teleurstellend seizoen voor Manchester. De ploeg van Mourinho, die de ontslagen Louis van Gaal deze zomer opvolgde, staat zesde, vier punten achter de vierde plek - die recht geeft op Champions League-voetbal - van stadgenoot City.

Mourinho: "We zullen hooguit vijfde of zesde worden, dus we zetten alles op de Europa League. Als we die winnen, spelen we volgend jaar in de Champions League."

46 gerelateerde artikelen