Verstappen blijft realist: we zijn nog steeds het derde team

Max Verstappen op het circuit in Barcelona ANP

Op het circuit waar Max Verstappen een jaar geleden als winnaar over de finish kwam, eindigde hij vandaag twee keer als vijfde in de vrije trainingen. "Het ging best wel oké, maar niet heel bijzonder om eerlijk te zijn."

De auto van Verstappen heeft een behoorlijke update gekregen, waardoor het verschil met Ferrari en Mercedes kleiner zou moeten zijn geworden. Toch waren die beide renstallen sneller dan Red Bull tijdens de eerste trainingen in Barcelona.

'Ik houd niet van dromen'

"Ik wilde het gewoon zien op het circuit en ik denk dat het redelijk oké is. Ik houd niet van dromen. We zijn nog steeds het derde team, maar dat wisten we al."

Max Verstappen AFP

Horner: dichter bij Ferrari dan eerder dit jaar

Volgens teambaas Christian Horner heeft Red Bull door de aanpassingen aan de wagen de achterstand op de twee toonaangevende teams enigszins weten te verkleinen. "We zijn nog altijd het derde team, maar ik geloof dat we dichter bij Ferrari en Mercedes zijn dan eerder dit jaar. We zijn de auto nog aan het finetunen, maar er is nog veel mogelijk."

Verstappen maakte een enigszins gelaten indruk na de training, maar volgens Horner is er geen sprake is van frustratie bij de Nederlandse coureur over het verschil met Ferrari en Mercedes. "Max is gefocust, gemotiveerd en ambitieus. Elke ronde die hij op het circuit rijdt, gaat hij er helemaal voor. Hij is nog altijd hongerig."

'Vijfde of zesde startplek'

Verstappen is wel positief over de grip van de auto. "Bij snelle en langzame bochten stuurt de auto beter in. Vooral achter hebben we wat meer grip."

Tijdens de kwalificatie, die zaterdag om 14.00 uur begint, verwacht Verstappen echter geen wonderen. "Ik verwacht vijfde of zesde te worden."

De Grand Prix van Spanje is zondag rechtstreeks te volgen in Langs de Lijn op NPO Radio 1 en in het liveblog op NOS.nl.