25 doden bij aanslag op konvooi Pakistan

Aangepast
Ahmad Kamal
@Ahmadniazi786
At least 10 people were killed and 30 others including deputy chairman of Pakistan's Senate injured in a bomb attack in Mastung.
2 jaar geleden

In het zuidwesten van Pakistan is een bom ontploft bij een konvooi met de vicevoorzitter van de Pakistaanse senaat. Daarbij zijn zeker 25 doden gevallen. Meer dan 30 mensen zijn gewond geraakt.

De Pakistaanse senator Abdul Ghafoor Haideri raakte lichtgewond. Vermoedelijk was hij het doelwit van de aanslag. Zijn chauffeur kwam bij de aanslag om het leven.

De bom ontplofte in de stad Mastung, dicht bij de grens met Afghanistan. Het ging om een zelfmoordaanslag. Terreurgroep Islamitische Staat heeft via zijn persbureau laten weten dat een IS-strijder met een bomvest zichzelf heeft opgeblazen.

Onrustige regio

De Pakistaanse premier Sharif heeft de aanslag veroordeeld. Hij zei dat hij bidt voor de gewonde senator en dat hij hoopt dat die snel herstelt.

De aanslag was in de provincie Beloetsjistan. Dat is een onrustige regio met verschillende militante groepen. Behalve IS-strijders zitten er ook separatisten.

STER Reclame