Mercedes domineert ook tweede training, Verstappen weer vijfde

Aangepast op
Lewis Hamilton tijdens de eerste vrije training in Barcelona AFP

Mercedes heeft ook de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Spanje gedomineerd. Net als in de ochtend zette Lewis Hamilton de snelste tijd neer voor teamgenoot Valtteri Bottas.

Max Verstappen reed in zijn Red Bull wederom naar de vijfde tijd, maar hij zat dichter bij de Mercedessen. 's Middags was het verschil met Hamilton nog maar zes tienden, terwijl het 's ochtends nog ruim 1,1 seconde was.

'Wederom in niemandsland'

"Het verschil is dan wel wat kleiner dan bij eerdere trainingen dit jaar, maar dat komt omdat Barcelona een redelijk kort circuit is", zegt commentator Louis Dekker. ""Daarom geeft het een beetje een vertekend beeld. Het gat is dus groter dan het lijkt."

"Ondanks de updates aan de auto's is Red Bull te traag voor Ferrari en Mercedes, maar veel te snel voor de rest."

Max Verstappen tijdens de eerste vrije training in Barcelona ANP

Vooral Mercedes heeft veel aanpast, zegt Dekker. "Ze hebben de auto zes kilogram lichter gemaakt en dat lijkt te werken. De auto is op tientallen plaatsen zichtbaar en onzichtbaar aangepast,"

Halve seconde

Red Bull-collega Daniel Ricciardo had eerder dit seizoen zijn hoop op Barcelona gevestigd. "Als we bij de kwalificatie voor de GP van Spanje binnen een halve seconde van de top zitten, maken we nog kans in de rest van het seizoen", zei hij in Bahrein. Zover is het nu in ieder geval nog niet.

Uitslag tweede vrije training