Mourinho: Ajax kan zich twaalf dagen voorbereiden, wij drie

Mourinho klaagt over lange rustperiode Ajax

Het was uiteindelijk met de hakken over de sloot, maar naast Ajax meldde ook Manchester United zich donderdagavond voor de finale van de Europa League. Na de 1-0 zege bij Celta de Vigo volstond de 1-1 in eigen huis, al was het na de late Spaanse gelijkmaker nog even billen knijpen geweest voor de Red Devils.

"Ik heb echt met ze te doen", toonde United-coach José Mourinho medeleven met de tegenstander. Maar hij was uiteraard zeer in zijn sas met het eindresultaat. "Wij waren in het eerste duel de beste ploeg, maar verzuimden de klus af te maken. Wij maken nooit de goals in verhouding tot de kansen die wij creëren. Thuis werd het een open wedstrijd, waarin we alle druk op onze schouders voelden."

"We hebben een zeer moeizaam seizoen achter de rug, maar na veertien wedstrijden staan we dan toch in de finale. Als we de Europa League winnen, zou ik meer dan gelukkig zijn. Dat zou geweldig zijn."

En daarmee zou de Portugees, die met zijn ploeg in de Premier League op de zesde plaats staat, het seizoen afsluiten met twee prijzen. Eerder al veroverden de Mancunians de League Cup. Bovendien levert de eindzege in de Europa League een ticket voor de Champions League op.

Een blije United-manager José Mourinho na het bereiken van de Europa League-finale AFP

Tegen Ajax kan Mourinho geen beroep doen op verdediger Eric Bailly. De Ivoriaan liep in de hectische slotfase tegen een rode kaart op en zal de finale, net als Ajacied Nick Viergever, aan zich voorbij moeten laten gaan. "Hij speelde fenomenaal, maar het was een wedstrijd vol emotie en de een kan daar beter mee omgaan dan de ander", blikte de manager terug. "We missen nu in de finale een heel belangrijke speler. En daar hebben we er niet veel van."

Mourinho zou Mourinho niet zijn als hij niet ook nog wat te klagen zou hebben. "Ajax is zondag al klaar met de competitie. Zij hebben twaalf dagen om zich voor te bereiden. Wij moeten nog drie wedstrijden spelen en hebben drie dagen tot de finale."

"Hopelijk heeft Palace niets meer om voor te spelen, want ik zal veel wijzigen in onze ploeg", keek hij vast vooruit naar de slotdag van de Premier League als Manchester United op bezoek gaat bij Crystal Palace.

46 gerelateerde artikelen