De spelers van United vieren de 1-0

Gelijkspel Manchester United genoeg voor Europa League-finale

Manchester United heeft de finale bereikt van de Europa League en daarin treedt het aan tegen Ajax. Na de 1-0 zege bij Celta de Vigo volstond voor de ploeg van Daley Blind een 1-1 gelijkspel in het eigen Old Trafford.

Celta won in de openingsfase vrijwel alle duels en Iago Aspas was dicht bij de 1-0 met een schot met links dat doelman Romero tot een snoekduik dwong.

Na een kwartier liet United zich wat meer gelden en prompt leverde de aanvalsdrift een doelpunt op. Marcus Rashford, maker van het enige doelpunt in Spanje, leverde een voorzet op maat af op Marouane Fellaini, die de bal in de korte hoek binnenkopte.

• AFP
    Roncaglia (Celta) en Bailly (United) worden van het veld gestuurd
  • AFP
    Pedro Pablo Hernandez ligt uitgeteld op het veld na de uitschakeling van Celta de Vigo
  • AFP
    José Mourinho is door het dolle heen na het bereiken van de finale
  • AFP
    Marouane Fellaini na het maken van de 1-0

Celta zet aan

Kort voor rust kreeg Aspas nog een tweede kans met een kopbal, die rakelings naast ging en net na de pauze was Mallo na een frivole combinatie dicht bij de gelijkmaker. Celta zette aan en moest ook wel, omdat het nog twee keer moest scoren. De dadendrang leverde nog een mogelijkheid op voor John Guidetti, wiens schot net naast vloog.

Het achterin goed georganiseerde United gaf verder weinig weg, maakte goed gebruik van de ruimte die Celta bood en zag doelman Alvarez een pegel van Henrikh Mkhitaryan stoppen alsook een stiftje van Rashford. Spannend leek het niet meer te worden, tot Facundo Roncaglia vijf minuten voor tijd de 1-1 binnenkopte.

John Guidetti ligt op de grond terwijl de rest van de spelers elkaar het leven zuur maken

Twee minuten later was Roncaglia hoofdrolspeler in een opstootje en kon hij net als Bailly van United met rood vertrekken. De zes minuten blessuretijd stonden vol van spanning, maar gescoord werd er niet meer.