Amy, Shelley en Lisa zingen het nummer Lights and shadows
NOS NieuwsAangepast

Loepzuiver OG3NE straalde voor vakjury, vanavond oordeelt de kijker

Het is erop of eronder vanavond in Kiev: staan we in de finale van het Eurovisie Songfestival, of niet? Voor de helft is die keuze al gemaakt, want gisteravond heeft de vakjury al punten gegeven aan OG3NE. Dat oordeel ligt voorlopig nog veilig opgeborgen in een kluis.

Het ging de drie zusjes goed af, zegt verslaggever Martijn van der Zande. "Je zou kunnen zeggen dat het vlekkeloos ging. Ze zongen loepzuiver, stonden stralend op het podium en je zag ook dat ze er zelf van genoten."

Volgens Van der Zande heeft OG3NE alle vertrouwen in een finaleplek. Daarvoor moeten ze bij de beste tien zitten.

Nederland is het zesde land dat in Kiev optreedt, tussen Roemenië en Hongarije in. "En van Roemenië gaan we ongetwijfeld van alles vinden vanavond", zegt Martijn van der Zande. "Dat is namelijk een hoop gejodel, een beetje jodelahiti. Hongarije is meer rap meets zigeunermuziek."

Toch doet Roemenië het bij de wedkantoren iets beter dan Nederland. Van der Zande: "Zij staan op plek acht, boven Nederland die op de negende plaats staat. Maar het blijft natuurlijk altijd even afwachten." Hongarije staat daarentegen op plek twintig bij de bookmakers.

Lange dag

OG3NE haalt in ieder geval alles uit de kast om vanavond een finaleplaats te bemachtigen met hun Lights and Shadows. Tot die tijd is het een spannende dag. Met vanmiddag nog een repetitie. "Ze zullen het grootste gedeelte van de dag doorbrengen in de kleine kleedkamer waar het warm en benauwd is."

De halve finale is vanaf 21.00 uur te zien op NPO 1. Tegelijkertijd speelt Ajax in de halve finale van de Europa League tegen Olympique Lyonnais. Omroep AVROTROS is daarom volgens Van der Zande een beetje bang voor tegenvallende kijkcijfers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl